blog

VOLKAN BÜYÜKHANLI İLE DİYALOGTAYIZ

Aydınlatma Tasarımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, her ay farklı disiplinlerden konuklarımız ile sohbet ettiğimiz “Diyalog” röportajımızda, bu ay Büyükhanlı Kardeşler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi VOLKAN BÜYÜKHANLI ile diyalog kuruyoruz.

 

2019 yılında Avrupa’nın en iyi otelleri arasında ilk 20’ye giren, Uluslararası otel zinciri Marriott International’ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum’daki ilk resort oteli Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa’nın yatırımcısı olan Volkan Büyükhanlı, turizm sektörünün lokomotif ismi…

 

1-   Hayatınızda, işinizde ya da evinizde ışık, yaşam tarzınızı nasıl etkiler?

V.B: Işık, her anlamda bir yapıyı görmek, onu biçimlendirmek ve vurgulamak için çok önemli bir öğe. Aydınlatma olmayan bir yapıyı düşünemezsiniz. Bir yapıyı veya bir mekanı ister yapay ister doğal ışıkla görmenizi sağlayan ışıktır.

Benim hayatımda da işimde veya evimde de ışık en önem verdiğim detayların başında gelir.

Özellikle otelcilikte aydınlatma hem mekâna ışık yaymalı hem de estetik olmalı. Aydınlatmanın tasarımı da bir obje gibi düşünülmeli. Mekânın kimliğine uygun ve olduğu alana artı değer katmalı. Ben de özellikle hizmet veren bir sektörün yatırımcısı olarak, misafirlerimizin de rahatını düşünerek, beğenisini kazanacağımız ışıklandırma detaylarına önem veririm.

 

2-   Aydınlatma Tasarımı projenizde/yatırımınızda aşağıdakilerden hangisidir? Neden?

* Bilim

* Teknik

* Sanat

V.B: Bir aydınlatma tasarımı projesinin olmazsa olmazı bu üç öğeden; bilim, teknik ve sanattan oluşur. Bir otel yatırımcısı olarak tekniğin yanı sıra, mekanınızda sanatsal detayların da her zaman önem taşıdığını iletmek isterim. Aydınlatma, mimariyi öven en önemli araçtır.

 

3-   Mimari aydınlatma tasarımı sizce projeye bir değer katabilir mi?

V.B: Elbette çok değer katar. Işık, gerçek bir mimari öğedir. Çevremizdeki güzellik ve estetiğinin keyfini çıkarmamıza bir araçtır. Özellikle otellerin ve daha bir çok mekanın eşsiz bir görünüm kazanmasını sağlar.

 

4-   Aydınlatma tasarımcısıyla çalışmış olduğunuz sürecin size mimar/yatırımcı/yönetici olarak ne kattığını düşünüyorsunuz?

V.B: Mimari aydınlatma tasarımı konusunda uzmanlaşmış profesyoneller ile çalışmanız, mekanınızın doğru ve etkin biçimde aydınlatılmasını sağlar. Mekanınıza iz bırakan eşsiz aydınlatma çözümleri sunar. En yeni nesil aydınlatma tasarım yazılımları ile, en inovatif ve yaratıcı ışık simülasyonlarını ilk sizin görmenizi ve uygulamanızı sağlar. Bu nedenlerden dolayı, ben de her projemde mutlaka mimari aydınlatma tasarımcısı ile ilk olarak çalışmayı yeğlerim.