blog

IstanbulLight Uluslararası Aydınlatma Elektrik Malzemeleri Fuarı, 2023 Yılına Ertelendi

6-9 Ekim 2021 tarihlerinde İFM – İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan, Nergiz Arifoğlu'nun da Yönetim Kurulunda bulunduğu ATMK’nın, AGİD ile birlikte stratejik ortağı olduğu INFORMA Markets tarafından düzenlenen “İstanbulLight Uluslararası Aydınlatma& Elektrik Malzemeleri Fuarı”, mevcut olumsuz koşullar nedeniyle 2023 yılına ertelendi. Her iki yılda bir “İstanbulLight Fuarı” ile birlikte eş zamanlı yapılan 13. Ulusal Aydınlatma Kongresi ise, oluşan bu durum nedeniyle 6-7 Ekim 2021 tarihlerinde, çevrimiçi platformda gerçekleştirilecek.

 

Aydınlatma Türk Milli Komitesi, “aydınlatma sektöründe araştırma, tasarım, uygulama ve üretim gibi değişik alanlarda çalışan kişileri bir araya getirmek, karşılıklı bilgi ve deneyim aktarımı sağlamak” amacıyla 1996 yılından beri “Ulusal Aydınlatma Kongresi”ni düzenlemektedir. Aydınlatma, farklı uzmanlık alanlarından oluşan disiplinler arası bir çalışma konusudur.  Bu konuda akademi ve özel sektör alanlarındaki farklı uzmanlıklarla çalışan kişiler olarak ortak hedef, “aydınlatma tekniğine uygun” çalışmalar gerçekleştirmektir. Günümüzde tüm sektörlerdeki dijitalleşmenin gereği olarak aydınlatma sektöründe de nesnelerin interneti, büyük veri ve yapay zeka gibi ileri teknolojilerin kullanılmaya başlaması ile hızlı bir dönüşüm başlamıştır. Farklılaşan yaşam ve çalışma koşulları sonucunda aydınlatma ve sağlık ilişkisi, insan odaklı aydınlatma gibi öne çıkan konular da bu dönüşümün önemini artırmaktadır.

 

Her iki yılda bir "İstanbulLight Fuarı” ile birlikte aynı ortamda yapılan, bu yıl ise 6-7 Ekim 2021 tarihlerinde çevrimiçi platformda gerçekleştirilecek “Aydınlatmada Dönüşüm” ana temalı 13. Ulusal Aydınlatma Kongresinde, sektörümüze farklı bakış açıları kazandıracak ulusal ve uluslararası çağrılı konuşmacıları ve güncel bilgilerin yer aldığı bildiri sunumlarının yanısıra, tüm sektör paydaşlarının bir arada olmalarını güçlendirecek aktivitelerin yer aldığı iki günlük bir program hazırlandı. Katılımın ücretsiz olduğu 13. Ulusal Aydınlatma Kongresi ile ilgili tüm detaylar önümüzdeki günlerde ATMK tarafından paylaşılacak.

 

13. Ulusal Aydınlatma Kongresi ile ilgili güncel bilgilere www.13uak.atmk.org.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.