blog

CROWNE PLAZA FLORYA

Sunduğu kaliteli hizmet, yüksek konfor ve ayrıcalıklı konaklama anlayışı ile Florya’nın ilk ve tek “5 yıldızlı” oteli olan Crowne Plaza Florya, 2016 yılında hizmete açıldı.

Birbirine bağlı 4 ayrı blokta 305 adet misafir odasının neredeyse tamamı deniz manzaralı olarak konumlanmış durumda. Akvaryum Alıveriş Merkezi’nin yanında yer alan otel, denize sıfır konumu ve uçakların iniş hattına çok yakın olması ile dikey değil, yatayda uzayan bir mimariye sahiptir. Otelin hassas konumu, cephe ve peyzaj aydınlatmasını da etkileyen bir kriter olup uçuş emniyetini tehlikeye düşürmeyecek bir çalışma yapılması önceliğinde hareket edildi.  Bu nedenle oluşturulan tasarımda, uçaklar için ışık karmaşasına neden olmayacak bir aydınlatma yapılmasına özen gösterildi.

Cephede ışıkla oluşturulan çerçeve etkisi ve lineer çizgilerle yapının köşeli ve yatay formunu vurgulanarak, gece vakti de binanın ortaya çıkarılması amaçlandı. Cephe için özel bir detay tasarlanarak, ışık kaynaklarının ve kablolamanın gizlenerek aydınlatmanın cepheyle uyumlu durması sağlandı. Giriş saçağında, mimari çizgiyi takip eden bir aydınlatmanın yanında, otel girişini ışıltılı gösterecek heterojen yerleşimde spotlar kullanıldı.

Yapıdaki mimari çizgiler, cephe ve peyzajın bütünleşmesi amaçlanarak peyzaj mimarı tarafından peyzajda da devam ettirildi.  Peyzajdaki aydınlatma da aynı prensipte tasarlanarak peyzaj aydınlatmasının, cephe aydınlatmasının devamı gibi görünerek bütünsel hareket etmesi amaçlandı. Peyzajdaki teraslamalar, aydınlatma için oluşturulan detaylarla vurgulanarak kademelerin gece vakti de görülmesi sağlandı.

İç mekanlarda mimari tasarıma uygun olacak bir aydınlatma tasarımı uygulandı. Odalar, misafir konforunun ön planda tutularak, misafirin kendi kurgularını oluşturabileceği bir esneklikte tasarlandı. Lobi, lounge ve restoran gibi gün ışığı alan mekanlarda aydınlatma da gün ışığıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanarak günün belirle saatlerine uygun senaryolar geliştirildi. Toplantı odalarında tavandaki lineer aydınlatmalar, bir kanal içine alınarak aydınlatmaların gizlenmesi ve görsel konforun arttırılması sağlandı.

Crowne Plaza Florya, mimariyle uyumlu aydınlatması ve keyifli ambiyansıyla otel misafirleri için unutulmaz bir deneyim yaşatmaya devam ediyor.

Projenin diğer fotoğraflarını incelemek için Portfolyo sayfamıza bakabilirsiniz.

http://www.na-lightstyle.com/Portfolyo/146